Eindeloos lange lokken! Deze vitamines zorgen ervoor dat jouw haar héél lang en sterk wordt

Je verzorgt je haar netjes met maskertjes, serums en alles waar je lokken maar naar begeren. Maar je haar mag natuurlijk altijd sterker, langer en glanzender. Daarom: hoe je je haar van binnenuit kunt voeden.

We vroegen onze vaste haarexpert, topkapper Mika van Leeuwen (hij geeft bekende Nederlanders als Nicolette Kluiver en Heleen van Royen práchtig haar, won prijzen en was te zien in verschillende tv-programma’s) om tips. Hoe voed je je haar van binnenuit? En welke vitamines heeft je haar nodig om langer, sterker en glanzender te worden.

Vitamine C
Mika: ’Vitamine C is eigenlijk het verjongingsvitamine voor je haar. Dit gaat haaruitval tegen en het vertraagt vergrijzing. Een vitamine die we allemaal veel meer zouden moeten binnenkrijgen.’

Vitamine A
Vitamine A zorgt voor een goede talgproductie. Bij een tekort ontstaat een droge hoofdhuid. Zeker in de zomer wanneer je hoofdhuid uitdroogt door zon en warmte is het goed om het beter te reguleren.

Vitamine A zit in dierlijke producten als vlees, zuivel, vis en eidooier. Daarnaast zit het als toevoeging in margarine, halvarine en bak- en braadproducten. In lever zit veel vitamine A, dus als je van paté houdt, tast toe.

Als je van nature al snel vet haar hebt, neem dan niet te veel vitamine A tot je.

Vitamine E
Wil je lang haar? Let dan op vitamine E (hallo avocado’s!), want deze vitamine zorgt er volgens Mika voor dat je haargroei sneller gaat. ‘Deze vitamine zorgt ook voor versterkt haar vanaf de wortel.’

Selenium
Dt is een mineraal waar je heel weinig van nodig hebt, toch is het een cadeautje voor het haar. Het verbetert namelijk de conditie van je haar, legt Mika uit.

Waar het in zit? Ook in lever. Nog een toostje paté, dan maar? Hou je er niet van? Het zit onder andere ook in ui, broccoli, asperges en knoflook.

Vitamine B’s
Van de verschillende vitamine B’s weten veel mensen al dat het ook een goede invloed heeft op het haar.

Vitamine B reguleert vele dingen in je lichaam, maar voor een groot deel je huid. 
Mika: ’Je haar komt ook uit je hoofdhuid, dus deze is net zo belangrijk als het haar dat eruit komt.

De zon!
Heb je het idee dat je haar in de zomer sneller groeit? Dat klopt helemaal, zegt Mika.

‘Je haren gaan inderdaad sneller groeien wanneer je veel zon krijgt. Dit komt niet door de warmte of het licht. De zon geeft ons vitamine D. Dit stimuleert de haargroei. Ook kun je natuurlijk vitamine D pilletjes gaan slikken. Bijna iedereen heeft namelijk een standaard tekort. Bij iedere leeftijd en gewicht past een bepaalde hoeveelheid vitamine D. Laat je informeren of ga lekker veel in de zon zitten. Maar smeer je dan natuurlijk wel altijd goed in.’Komt helemaal goed met jouw lange lokken
Mika: ‘Zorg dat je de juiste voedingstoffen binnenkrijgt, mineralen en vitamines. En verzorg het haar ernaast zo goed als je kunt. Dan weet ik zeker dat je een heel mooie, lange bos haren krijgt! 


 

Bron: https://www.beautify.nl/eindeloos-lange-lokken-deze-vitamines-zorgen-ervoor-dat-jouw-haar-heel-lang-en-sterk-wordt/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.